Przepis na szkockie jaja również pochodzi od pani Karoliny Antoniszyn. Wyglądają ciekawie.Składniki0,5kg wieprzowego mięsa mielonego1 cebula2 łyżeczki musztardy sarepskiejsólpieprz8-10 jajekmąka (do obtoczenia)bułka tarta (do obtoczenia)2 roztrzepane jajkaolejSposób przygotowaniaKrok 1Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać. Mięso mielone wyłożyć do miski, wymieszać z solą i pieprzem, musztardą oraz posiekaną drobno cebulą. Jajka obtaczać w mięsie, formując kształtne kule.Kulki obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Do garnka wlewamy olej (taką ilość, która zakryje całe mięsne kule) i mocno rozgrzewamy. Jajka smażyć ok. 5 minut, wyciągnąć łyżką cedzakową i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPieczeń z darami Przepiórki – danie konkursoweKochanie, czas na śniadanie – danie konkursoweJajka faszerowane suszonymi pomidorami – danie konkursoweMarmurowe jaja (samuraja) – danie konkursoweWielkanocny zwierzyniec