ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówjajko 8 sztukcebula 1 sztukbułka tarta 100 gramówmusztarda 1 łyżek deserowychmąka 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz biały według uznaniapieprz według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Na twardo ugotować 6 jajek. Obraną cebulę posiekać i wymieszać z mięsem, 3 łyżkami bułki tartej, 3 łyżkami wody i jednym jajkiem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i musztardą. Zimne obrane jajka oklejać masą mięsną, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz we frytkownicy do 180 stopni, ostrożnie wkładać jajka i smażyć na złoty kolor (po 4 minuty z każdej strony). Osączyć na papierowym ręczniku i ostudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: