Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
jajko 8 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka tarta 100 gramów
musztarda 1 łyżek deserowych
mąka 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz biały według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Na twardo ugotować 6
jajek. Obraną
cebulę posiekać i wymieszać z
mięsem, 3 łyżkami
bułki tartej, 3 łyżkami
wody i jednym
jajkiem. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i
musztardą. Zimne obrane
jajka oklejać masą
mięsną, panierować w
mące,
jajku i
bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz we frytkownicy do 180 stopni, ostrożnie wkładać
jajka i smażyć na złoty kolor (po 4 minuty z każdej strony). Osączyć na papierowym ręczniku i ostudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: