ßßß

Ostatni z serii przepisów z warsztatów jaki opublikuję w tym tygodniu. Gulasz z zielonych warzyw był moim zdecydowanym faworytem i wszystkie składniki wchodzące w jego skład po prostu uwielbiam.
Składniki:100g groszku zielonego mrożonego100g liści szpinaku mrożonego100g bobu (bez łupin)100g fasolki szparagowej zielonej100g zielonej papryki100g cukini80g bakłażanakilka zielonych oliwek1 ząbek czosnkuolej lub oliwaświeże oreganosól i pieprzkasza jaglana 100grukolaPaprykę smarujemy olejem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na chwilę. Wyjmujemy i zawijamy w papier. Zdejmujemy skórkę, pozbawiamy paprykę gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cukinię, bakłażana kroimy w słupki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju aż będą miękkie. Dodajemy rukolę i doprawiamy do smaku. Podajemy z kaszą jaglaną ugotowaną według przepisu na opakowaniu.