Gulasz z zielonych warzyw, to danie idealne dla osób lubiących warzywa, wegetarian - danie lekkie i pożywne. Smak wielu warzyw idealnie łączy się z kaszą jaglaną tak mało popularną w polskich domach. Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu, co może zachęcić do jego przygotowania. W okresie letnim warzywa będziemy mieć z ogródka lub pobliskiego straganu, porą zimową niestety musimy zaopatrywać się w mrożonki.Składniki:papryka zielona - 1 sztukagroszek zielony - 100 gramszpinak liście - 100 grambób - 100 gramfasolka szparagowa zielona- 100 gramcukinia - 100 grambakłażan - 100 gramoliwki zielone - kilka sztukczosnek - 1 ząbekoliwaświeże oreganosól, pieprzkasza jaglana - 100 gramrukolaSposób wykonania:paprykę przekrajamy na pół i oczyszczamy, następnie układamy na papierze saga i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut, zdejmujemy skórkę z paprykiwszystkie warzywa kroimy w słupki i przesmażamy na oliwie, aż będą miękkiedoprawiamygulasz podajemy z kaszą jaglaną i ozdabiamy rukoląSmacznego:)