ßßß
 
            
         Ciasto pociąć w długie paseczki. Parówki posmarować rozmąconym jajkiem i owinąć je ciastem. Układać na blaszce, ponownie posmarować jajem i piec w 180 stopniach, aż ciasto się zezłoci. Wybierajcie parówki o zmniejszonej zawartości tłuszczu o minimum 85% zawartości mięsa.Przerażające ślepia zróbcie z keczupu, musztardy lub czarnuszki (choć tej dzieci zazwyczaj nie lubią).3. STRASZNE MINI PIZZEGotowy spód do pizzy (bez konserwantów) rozłóż na desce. Wykrój z niego kubkiem 10 cm kółka. Posmaruj je przetartymi z ziołami pomidorami. Na nim ułóż plasterki sera tworząc wzór mumii. Z przekrojonej na pół oliwki powstaną śliczne oczęta naszych szkaradnych pizz!Zapiekaj w 200 stopniach przez 15 minut. Podawaj gorące z sosem pomidorowym!4. STRASZNE SOWYPrzygotowanie takich sów jest banalnie proste. W tym miejscu postanowiłam wymienić konkretne elementy dekoracyjne, aby łatwiej byłoby je kupić w sklepie. Potrzebne będą:duże pączkowe preclebiała czekolada lub lukier królewskiciastka Oreokropelki czekoladyczarne fasolki lub żelki colaczarna posypka czekoladowaczarne lub kolorowe długie lizaki na choinkęczarny cukier kryształ
Ciasto pociąć w długie paseczki. Parówki posmarować rozmąconym jajkiem i owinąć je ciastem. Układać na blaszce, ponownie posmarować jajem i piec w 180 stopniach, aż ciasto się zezłoci. Wybierajcie parówki o zmniejszonej zawartości tłuszczu o minimum 85% zawartości mięsa.Przerażające ślepia zróbcie z keczupu, musztardy lub czarnuszki (choć tej dzieci zazwyczaj nie lubią).3. STRASZNE MINI PIZZEGotowy spód do pizzy (bez konserwantów) rozłóż na desce. Wykrój z niego kubkiem 10 cm kółka. Posmaruj je przetartymi z ziołami pomidorami. Na nim ułóż plasterki sera tworząc wzór mumii. Z przekrojonej na pół oliwki powstaną śliczne oczęta naszych szkaradnych pizz!Zapiekaj w 200 stopniach przez 15 minut. Podawaj gorące z sosem pomidorowym!4. STRASZNE SOWYPrzygotowanie takich sów jest banalnie proste. W tym miejscu postanowiłam wymienić konkretne elementy dekoracyjne, aby łatwiej byłoby je kupić w sklepie. Potrzebne będą:duże pączkowe preclebiała czekolada lub lukier królewskiciastka Oreokropelki czekoladyczarne fasolki lub żelki colaczarna posypka czekoladowaczarne lub kolorowe długie lizaki na choinkęczarny cukier kryształ Precle oblej polewą: czekoladą lub lukrem. Szybko przyklej oczy z ciastek Oreo. Na nich zrób kleksy czekolady a na nich ułóż kropelki będące źrenicami sowy. Nad nimi umieść pokrojone lizaki – brwi. Sowę posyp czarną drobną posypką. Z fasolki/żelki zrób nos. Na dole sowy umieść grubszą posypkę lub drobne wafelki w czekoladzie.Smacznego!5. UPIORNE BURGERYDzieciaki lubią fast foody. Jeśli podasz swojemu milusińskiemu takiego burgera na pewno zje go z wielką przyjemnością! Zamiast pszennej bułki wybierz razową, a burgery przygotuj z pełnowartościowej wołowiny – źródła białka i żelaza. Mali wegetarianie mogą dostać pod pierzynką burgera z czarnej fasoli!W serze tostowym (polecam cheedar) wytnij buźki duszków i podawaj zapieczone burgery na połówkach bułki. Warto aby na talerzach znalazły się też Potworne Jabłkowe Paszcze.
Precle oblej polewą: czekoladą lub lukrem. Szybko przyklej oczy z ciastek Oreo. Na nich zrób kleksy czekolady a na nich ułóż kropelki będące źrenicami sowy. Nad nimi umieść pokrojone lizaki – brwi. Sowę posyp czarną drobną posypką. Z fasolki/żelki zrób nos. Na dole sowy umieść grubszą posypkę lub drobne wafelki w czekoladzie.Smacznego!5. UPIORNE BURGERYDzieciaki lubią fast foody. Jeśli podasz swojemu milusińskiemu takiego burgera na pewno zje go z wielką przyjemnością! Zamiast pszennej bułki wybierz razową, a burgery przygotuj z pełnowartościowej wołowiny – źródła białka i żelaza. Mali wegetarianie mogą dostać pod pierzynką burgera z czarnej fasoli!W serze tostowym (polecam cheedar) wytnij buźki duszków i podawaj zapieczone burgery na połówkach bułki. Warto aby na talerzach znalazły się też Potworne Jabłkowe Paszcze. 6. POTWORNE JABŁKOWE PASZCZEDzieci lubią jabłka. Znają je dobrze bo są łatwo dostępne w sklepach i to przez cały rok. Pyszne soczyste jabłka pokrój na połowy. Wykrój gniazda nasienne. Następnie przetnij owoce tak aby w środku powstała luka na zęby i obetnij spody aby swobodnie stały na talerzu. W miejscu wyciętego kawałka powbijaj paski migdałów (gotowe cięte migdały można kupić w każdym sklepie) aby utworzyć szczęki jabłkowych potworów.
6. POTWORNE JABŁKOWE PASZCZEDzieci lubią jabłka. Znają je dobrze bo są łatwo dostępne w sklepach i to przez cały rok. Pyszne soczyste jabłka pokrój na połowy. Wykrój gniazda nasienne. Następnie przetnij owoce tak aby w środku powstała luka na zęby i obetnij spody aby swobodnie stały na talerzu. W miejscu wyciętego kawałka powbijaj paski migdałów (gotowe cięte migdały można kupić w każdym sklepie) aby utworzyć szczęki jabłkowych potworów. Czułki zrób z kawałków paluszków, a na nich lukrem lub klejem cukierniczym poprzyklejaj kolorowe groszki aby stwory mogły Cię widzieć!7. ROBACZYWY MUS CZEKOLADOWYMus czekoladowy to popularny dziecięcy deser. Wystarczy wymieszać roztopioną czekoladę z żółtkami ubitymi z cukrem, po czym wmieszać do masy ubite białka. Mus przelać do foremek. Po czym posypać zmiksowanymi na piach czarnymi ciastkami Oreo. A na wierzchu obowiązkowo – żelki robaki!
Czułki zrób z kawałków paluszków, a na nich lukrem lub klejem cukierniczym poprzyklejaj kolorowe groszki aby stwory mogły Cię widzieć!7. ROBACZYWY MUS CZEKOLADOWYMus czekoladowy to popularny dziecięcy deser. Wystarczy wymieszać roztopioną czekoladę z żółtkami ubitymi z cukrem, po czym wmieszać do masy ubite białka. Mus przelać do foremek. Po czym posypać zmiksowanymi na piach czarnymi ciastkami Oreo. A na wierzchu obowiązkowo – żelki robaki! WSZYSTKIEGO SMACZNEGO I STRASZNEGO!źródła::http://ourbestbites.com/http://www.tipjunkie.com/post/halloween-food-treats-recipes/Powiązane notki:Wegańskie ciasto z dyni na HalloweenCiasteczka migdałowe – paluchy wiedźmy na HalloweenBudyń z dyni makaronowej z orzechami – na HalloweenEkspresowe zdrowe i słodkie Rogale niby marcińskie
WSZYSTKIEGO SMACZNEGO I STRASZNEGO!źródła::http://ourbestbites.com/http://www.tipjunkie.com/post/halloween-food-treats-recipes/Powiązane notki:Wegańskie ciasto z dyni na HalloweenCiasteczka migdałowe – paluchy wiedźmy na HalloweenBudyń z dyni makaronowej z orzechami – na HalloweenEkspresowe zdrowe i słodkie Rogale niby marcińskie