ßßß

Składniki:6 parówek1 opakowanie ciasta francuskiego1 jajko do posmarowania przed pieczeniemCiasto francuskie dzielimy na prostokąty
Na każdy prostokąt nakładamy parówkę...
... a następnie zawijamy krótsze boki ciasta nakładając na parówkę
Nastawiamy piecyk na 200 stopni CParówkę owijamy dokładnie ciastem...
... i zaklejamy
Następnie kroimy parówkę w plasterki ale w taki sposób, aby parówka była przekrojona cała, a ciasto od spodu było nienaruszone (ja podłożyłam sobie trzonek od łyżki do sałatek, który blokował mi całkowite przecięcie ciasta)...
... i każdy plasterek parówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę
Smarujemy parówki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut
Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską



Podajemy z keczapem lub bez niego :)Smacznego :)