ßßß
Połączenie budyniu z owocami i czekoladą, to zdecydowane niebo w gębie. Jak już wcześniej pisałam jestem wielką fanką budyniu i mogła bym go pochłaniać. Babeczki z budyniem są fantastycznym sposobem na przygotowanie pysznego deseru w krótkim czasie. Można napełnić dowolnym kremem i owocami.Przygotowanie: 15minut | Pieczenie około 15 minutSkładniki:opakowanie ciasta francuskiegobudyńowocejajkoczekoladaCiasto pokroić na kwadraty. Kwadraciki wkładać do natłuszczonych foremek na muffinki w taki sposób, aby ciasto wystawało ponad krawędzie. Babeczki posmarować rozmąconym jajkiem. Na spód każdej babeczki wyłożyć pergamin i wsypać fasole. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200*C.Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Babeczki napełnić budyniem. Udekorować owocami i rozpuszczoną czekoladą.
Sugestie:- 5 minut przed końcem pieczenia wyjmijmy fasole. Spód lekko podrośnie i przyrumieni się.