ßßß Cookit - przepis na Babeczki budyniowe

Babeczki budyniowe

nazwa

Wykonanie

Połączenie budyniu z owocami i czekoladą, to zdecydowane niebo w gębie. Jak już wcześniej pisałam jestem wielką fanką budyniu i mogła bym go pochłaniać. Babeczki z budyniem są fantastycznym sposobem na przygotowanie pysznego deseru w krótkim czasie. Można napełnić dowolnym kremem i owocami.
Przygotowanie: 15minut | Pieczenie około 15 minut
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
budyń
owoce
jajko
czekolada
Ciasto pokroić na kwadraty. Kwadraciki wkładać do natłuszczonych foremek na muffinki w taki sposób, aby ciasto wystawało ponad krawędzie. Babeczki posmarować rozmąconym jajkiem. Na spód każdej babeczki wyłożyć pergamin i wsypać fasole. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200*C.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Babeczki napełnić budyniem. Udekorować owocami i rozpuszczoną czekoladą.
Sugestie:
- 5 minut przed końcem pieczenia wyjmijmy fasole. Spód lekko podrośnie i przyrumieni się.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2012/07/babeczki-budyniowe.html