Wykonanie
Połączenie budyniu z
owocami i
czekoladą, to zdecydowane niebo w gębie. Jak już wcześniej
pisałam jestem wielką fanką budyniu i mogła bym go pochłaniać. Babeczki z
budyniem są fantastycznym sposobem na przygotowanie pysznego deseru w krótkim czasie. Można napełnić dowolnym kremem i
owocami.Przygotowanie: 15minut | Pieczenie około 15 minutSkładniki:opakowanie
ciasta francuskiegobudyńowocejajkoczekoladaCiasto pokroić na kwadraty. Kwadraciki wkładać do natłuszczonych foremek na muffinki w taki sposób, aby ciasto wystawało ponad krawędzie. Babeczki posmarować rozmąconym
jajkiem. Na spód każdej babeczki wyłożyć pergamin i wsypać
fasole. Pieczemy na złoty kolor w temp. 200*C.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Babeczki napełnić
budyniem. Udekorować
owocami i rozpuszczoną
czekoladą.
Sugestie:- 5 minut przed końcem pieczenia wyjmijmy
fasole. Spód lekko podrośnie i przyrumieni się.