Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole. Zawsze ( na czarną godzinę) trzymam w lodówce gotowe ciasto francuskie i tabliczkę czekolady. Jeśli ktoś wpadnie do was z niezapowiedzianą wizytą w kilka minut wyczarujecie pyszne ciasteczka do kawy.Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 duży banan1 tabliczka mlecznej czekolady1 jajkoWykonanie:Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.