ßßß


Przygotowanie:Spód: Składniki na ciasto zagnieść razem.Wyłożyć nim równo spód tortownicy.Masa serowa: Na cieście ułożyć pianki.Ser zmiksować z resztą składników aż powstanie jednolita masa.Masę wylać na wierzch pianek.Piekarnik rozgrzać do 180 st. piec ciasto ok. 60-80 min.( Jeśli wierzch zacznie się rumienić ciasto przykryć folią aluminiową)Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika do ostudzenia.Mus malinowy: Galaretę rozpuścić dokładnie w 300 ml wody , odstawić do lodówki by lekko stężała.Maliny ( jeśli mrożone uprzednio rozmrozić) zmiksować blenderem , dodać tężejącą galaretkę , wymieszać razem.Mus przelać na zimne ciasto trzymając je cały czas w tortownicy.Wstawić do lodówki na 3-4 h a najlepiej na noc do całkowitego stężenia.SmacznegoPost navigation← Roladki o smaku pieczarek z ciągnącym serem i szczypiorkiem. Smaczne jako dodatek do dania głównego czy pieczywa.Smaczne ogórki na zimę jako przystawka czy dodatek do dania głównego lub na kanapkę. →