ßßß Cookit - przepis na Delikatne mięso pstrąga z połączeniem białej fasoli , marchewki i pomidora. Dość nie typowa kombinacja ale przepyszna. Zioła i pieprz cytrynowy są nieodłącznym składnikiem tego dania.

Delikatne mięso pstrąga z połączeniem białej fasoli , marchewki i pomidora. Dość nie typowa kombinacja ale przepyszna. Zioła i pieprz cytrynowy są nieodłącznym składnikiem tego dania.

nazwa

Wykonanie

18 marca 2015
Składniki:
1 wypatroszony pstrąg tęczowy
125g. białej fasoli Bonduelle z puszki
( gotowanej na parze)
1 twardy pomidor
200g. mrożonej mini marchewki
suszona natka pietruszki
suszony koperek
pieprz cytrynowy
sól
wiórki masła 82%
olej rzepakowy do nasmarowania foli
arkusz foli aluminiowej
Przygotowanie:
Pstrąga dokładnie umyć , osuszyć.
środek ryby oprószyć obficie przyprawami.
Pomidora sparzyć , obrać ze skóry , pokroić w małą kostkę-wymieszać z fasolką.
Farszem napełnić rybę.
Folię aluminiową nasmarować olejem , rozłożyć marchewki.
Na marchewki położyć nafaszerowanego pstrąga.
Na danie ułożyć wiórki masła.
Brzegi foli zawinąć do środka tworząc zamkniętą „paczkę” tak by nie dotykały ryby.
Piec 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 150st.
Smacznego
Post navigation
← Roladki śledziowe z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową zapieczone w sosie jajecznym z dodatkiem sera żółtego. Propozycja na oryginalny rybny obiad.
Sernik z majonezem i kawałkami czekolady w podwójnie pieczonym biszkopcie.Mój autorski pomysł na nie banalne ciasto które zaskoczy swym smakiem i wyglądem nie jedno wybredne podniebienie. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/delikatne-mieso-pstraga-z-polaczeniem-bialej-fasoli-marchewki-i-pomidora-dosc-nie-typowa-kombinacja-ale-przepyszna-ziola-i-pieprz-cytrynowy-sa-nieodlacznym-skladnikiem-tego-dania