ßßß
Cookit - przepis na Filet z pstrąga w sosie maślano-koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Filet z pstrąga w sosie maślano-koperkowym
Składniki
Olej rzepakowy
Pieprz
Pstrąg
Sól
Sos musztardowy
Płatki migdałowe
Masło
Cytryna
Natka pietruszki
Mąka
Koperek
Wykonanie
Przepis na filet z
pstrąga
w sosie maślanymPołączenie
pstrąga
z sosem
maślano
-
koperkowym
z dodatkiem
migdałów
wydawałoby się dość ryzykowne jednak jego efektem jest niezwykle smaczne danie, które zalicza się do
grona
potraw do wykonania w tzw. 5 minut.
Pstrąg
dosłownie rozpływa się w ustach!
Składniki:Filet z
pstrąga
bez skóry- 3 szt.Sol,
pieprz
cytrynowy
Cytryna
Mąka
Olej rzepakowy
do smażenia70 g
masła
4 duże łyżki
płatków migdałowych
1/4 łyżeczki mielonego
pieprzu
1 peczek
koperku
Przygotowanie:Umyte i osuszone po myciu filety
skrop
delikatnie
sokiem z cytryny
, natrzyj
solą
i
pieprzem
cytrynowym
po czym odstaw do lodówki na 2 h.Następnie obtocz je w
mące
i smaż na rozgrzanym
oleju
na złoty kolor.W czasie smażenia w osobnym garnku rozpuść
masło
, dodaj
migdały
,
pieprz
, sok z połówki
cytryny
i posiekany na drobno
koperek
. Duś przez kilka minut, aż do uprażenia
migdałów
.
Pstrąga
polej gorącym sosem i podawaj z pieczonymi
ziemniakami
i świeżymi
pomidorami
.Alternatywne przepisy kulinarne dla
pstrąga
:Przepis kulinarny na
pstrąg
pieczony w
soli
z
sosem musztardowym
Przepis na
pstrąg
pieczony w ziołachPieczony
pstrąg
z
cytryną
i
natką pietruszki
Źródło:
http://panipanidomu.pl/filet-z-pstraga-w-sosie-maslano-koperkowym
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)