ßßß
Składniki: na około 40 ciastek wielkości orzecha włoskiego lub 20 większych135 g miękkiego masła160 g brązowego cukru1 jajko1 łyżeczka ekstraktu z wanilii185 g mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej¼ łyżeczki proszku do pieczenia35 g kakao85 g posiekanej suszonej żurawiny95 g posiekanej mlecznej czekolady75 g posiekanej białej czekolady75 g posiekanej gorzkiej czekoladyWykonanie:Miękkie masło, cukier, jajko i ekstrakt miksujemy. Dodajemy suche składniki. Na koniec dorzucamy posiekaną żurawinę i czekoladę. Mieszamy. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce (w co najmniej 5 cm odstępach, żeby się nie posklejały) i lekko spłaszczamy łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika nie zdejmujemy od razu z blaszki, gdyż będą miękkie. Potem studzimy na kratce. Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)