Wykonanie
            Za te 
ciastka zabieralam się bardzo długo. Chociaż spodziewalam się, że są bardzo dobre, zawsze gdy zastanawiałam się co upiec, jakoś przegrywaly z 
ciastem. 
Ciastka są naprawdę wspaniałe. Robi się je bardzo szybko, ladnie zachowują się podczas pieczenia no i sa maksymalnie 
czekoladowe. Przechowywane w puszce długo utrzymują świeżość. Warto je upiec.

ŹródłoSkładniki:125 g miękkiego 
masła160 g 
brązowego cukru1 
jajko1 łyżeczka ekstraktu z 
wanilii185 g 
mąki  pszennej1 łyżeczka 
sody oczyszczonej¼ łyżeczki 
proszku do pieczenia35 g 
kakao85 g posiekanych 
rodzynków95 g 
mlecznych chips'ów 
czekoladowych (lub posiekanej 
mlecznej czekolady)75 g białych chips'ów 
czekoladowych (lub posiekanej 
białej czekolady)75 g ciemnych chips'ów 
czekoladowych (lub posiekanej 
gorzkiej czekolady)Zmiksować miękkie 
masło, 
cukier, 
jajko i ekstrakt. Wsypać do mikstury suche składniki, na końcu 
rodzynki i 
czekoladę, wymieszać. Formować z ciasta kulki wielkości niedużego 
orzecha włoskiego układać na blaszce, lekko spłaszczyć łyżką. 
Między kulkami zachować 5 cm odstępy, sporo się rozrosną na boki. Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut. Chwilę poczekać przed zdjęciem z blaszki, będą bardzo miękkie. 
Potem studzić na kratce.Smacznego :)