ßßß
Składniki:filet świeżego łososia (mój ważył 560 g)garść świeżego koperku80 g sera typu feta100 g świeżego Szpinaku3 ząbki czosnkusólpieprzsok z cytryny1 łyżka masłaWykonanie:Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Koperek drobno siekamy.Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy koperkiem i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.W międzyczasie przygotowujemy szpinak: na patelni rozpuszczamy masło. Przeciskamy przez praskę czosnek i podsmażamy na maśle przez około 30 sekund, cały czas mieszając. Szpinak myjemy, osuszamy i podsmażamy. Możemy go lekko doprawić solą i pieprzem (pamiętajmy jednak, że feta jest dosyć słona). Gdy zmniejszy swoją objętość i odparuje odstawiamy z ognia.Na blasze do pieczenia rozkładamy folię aluminiową, na środku układamy filet z łososia. Na nim rozkładamy pokruszoną fetę, a na wierzchu układamy podsmażony szpinak. Zawijamy brzegi folii, tak aby powstał nam zgrabny pakuneczek ;)Piekarnik nagrzewamy do 180°C.. Łososia pieczemy przez ok 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. gotowanymi warzywami, ryżem, ziemniaczkami, a nawet samego. :)Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ! :)