ßßß Cookit - przepis na Łosoś pod szpinakową kołderką według kuchni Lidla i smażony groszek cukrowy

Łosoś pod szpinakową kołderką według kuchni Lidla i smażony groszek cukrowy

nazwa

Wykonanie

Danie to pochodzi z kuchni Lidla, z tą tylko różnicą, że ja zamiast pstrąga łososiowego użyłam łososia...
Składniki dla 4 osób:
4 filety łososia
pół kg świeżego szpinaku
4 łyżki włoskich orzechów
2-3 ząbki czosnku
masło klarowane
sól, pieprz do smaku
Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, poslić, popieprzyć i odstawić na bok. Na maśle usmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak, podsmażyć przez 2-3 minuty. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim filety a na nich szpinak, posypać posiekanymi orzechami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ja łososia podałam z gotowanymi ziemniakami i groszkiem cukrowym usmażonym tak jak szpinak na maśle z czosnkiem i posypanym obficie miętą.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/09/osos-pod-szpinakowa-koderka-wedug.html