Wykonanie
Mięso na grillu można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj pomysł na
schab nadziewany warzywami,
serem i
kiełbasą.

SKŁADNIKI :4 grubsze plastry
schabu1 mała
kiełbasa1 mała
marchewkawałek
poragarść tartego
sera żółtego2-3 łyżki
kukurydzy z puszkiMARYNATA :2 łyżki
sosu barbecue4 łyżki
oleju4 łyżki
wodysól i
pieprz opcjonalnie1/2 łyżeczki
kolendry utartej w moździerzuPRZYGOTOWANIE :Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą, powstanie gęsta marynata.Plastry
schabu myjemy i osuszamy, przecinamy każdy kotlet wzdłuż, nie do końca, tworząc kieszeń. Kotlety nacieramy marynatą, pozostawiamy na około 1-2 godziny aż
mięso najdzie.
Marchew oraz
ser ścieramy na tarce jarzynowej,
kiełbasę i
por drobno kroimy, mieszamy farsz. Każdy kotlet
schabowy nadziewamy ( tyle ile wejdzie farszu ) i spinamy u góry wykałaczką.Pieczemy z jednej i drugiej strony po kilka minut aż
ser się rozpuści a
mięso będzie wypieczone.
