ßßß Cookit - przepis na NADZIEWANE PLASTRY SCHABU Z GRILLA

NADZIEWANE PLASTRY SCHABU Z GRILLA

nazwa

Wykonanie

Mięso na grillu można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj pomysł na schab nadziewany warzywami, serem i kiełbasą.
SKŁADNIKI :
4 grubsze plastry schabu
1 mała kiełbasa
1 mała marchew
kawałek pora
garść tartego sera żółtego
2-3 łyżki kukurydzy z puszki
MARYNATA :
2 łyżki sosu barbecue
4 łyżki oleju
4 łyżki wody
sól i pieprz opcjonalnie
1/2 łyżeczki kolendry utartej w moździerzu
PRZYGOTOWANIE :
Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą, powstanie gęsta marynata.
Plastry schabu myjemy i osuszamy, przecinamy każdy kotlet wzdłuż, nie do końca, tworząc kieszeń. Kotlety nacieramy marynatą, pozostawiamy na około 1-2 godziny aż mięso najdzie.
Marchew oraz ser ścieramy na tarce jarzynowej, kiełbasę i por drobno kroimy, mieszamy farsz. Każdy kotlet schabowy nadziewamy ( tyle ile wejdzie farszu ) i spinamy u góry wykałaczką.
Pieczemy z jednej i drugiej strony po kilka minut aż ser się rozpuści a mięso będzie wypieczone.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2015/06/nadziewane-plastry-schabu-z-grilla.html