Wykonanie
Schabowe przygotowane troszkę inaczej, zapieczone z
porem,
marchewka i
serem. Bardzo smaczne, ja polałam je jeszcze
ketchupem i wyszły rewelacyjne. Myślę że to świetny pomysł na odmienne
schabowe.

SKŁADNIKI :4-6 plastrów
schabu1
por, biała część, pokrojona w drobne talarki1 duża
marchew, obrana i starta na tarce4 łyżki pikantnego
ketchupusól,
pieprz do smaku2
jajkamąka do panierowania
olej do smażenia
schabowych20 dkg
żółtego seraPRZYGOTOWANIE :Plastry
schabu myjemy, osuszamy i rozbijamy niezbyt mocno tłuczkiem. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.
Jajka rozbijamy do miseczki, mieszamy i panierujemy kotlety w
jajku i
mące. Smażymy
schabowe na
oleju, na patelni kilka minut z jednej i drugiej strony. Przekładamy
mięso na blaszkę do pieczenia ( może to być również naczynie żaroodporne o ile kotletów jest mniej ).Polewamy każdy kotlet odrobiną
ketchupu, posypujemy
porem,
marchewką i
serem.Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170- 180 * C, przez około 20 minut aż
ser ładnie się rozpuści i lekko zapiecze.Podajemy ciepłe z
ziemniakami lub frytkami. Smacznego.
