Wykonanie
«
Sałatka z
arbuzem,
fetą i
bazyliąPuree (mus) z dyni »Zaproszenie na warsztaty dotarło niespodziewanie, a jeszcze większą niespodzianką była gwiazda wieczoru czyli Pascal BrodnickiPo raz pierwszy miałam okazję gotować pod jego
okiem, co uradowało
serce i duszę, bowiem nie raz korzystałam z jego przepisów i obejrzałam chyba wszystkie odcinki Smakuj Świat z Pascalem. Lubię takich ludzi jak on, bezpośrednich, pogodnych i pełnych energii. Jak już kiedyś
pisałam, cały sukces warsztatów kulinarnych tkwi w doborze prowadzącego, Ramie się udało.Menu warsztatów
Cappuccino grzybów leśnych i dachówką z
parmezanuMakaron z sepią i
krewetkami pachnący ogrodem warzywnymPerliczka duszona w cydrze z zapiekanką z
kalafiorem i
cebuląMenu było zróżnicowane, jednak trzecia pozycja wygrała ponad wszystko, może dlatego, że ją przygotowywałam?Nauczyłam się porcjować perliczkę, co widać (jak walczę z nią) na zdjęciu. Podsmażaliśmy
mięso na dobrze przypieczonym
boczku, a kiedy nabrało koloru zalewaliśmy cydrem oraz
bulionem i dusiliśmy na średnim ogniu. Podawaliśmy ją w towarzystwie
winogron z zapiekanym
kalafiorem. Jak dla mnie
winogronu i
kalafiora mogło nie być, samo
mięso miało wystarczający aromatZapraszam na fotorelację – część zdjęć znajdziecie także na Instagramie .