Wykonanie
Ostatnio coraz częściej mam możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju warsztatach, co mnie bardzo cieszy, gdyż na każdych z nich uczę się czegoś nowego. Tym razem zostałam zaproszona na warsztaty do Food Lab Studio, które o organizowała
Rama w ramach promocji nowego produktu do smażenia.
Szczęśliwie tym razem warsztaty rozpoczynały się o godzinie 18.00 dzięki
czemu nie musiałam brać urlopu i pojechałam na nie prosto p pracy. Postanowiłam wybrać się tam ambitnie swoim autem, co jak na mnie jest nie lada wyczynem, bo jestem początkującym jeszcze kierowcą:) Na szczęście
drogę pokonałam bez niespodzianek, a na miejscu było dużo miejsca do zaparkowania.Gdy weszłam do środka od razu zostałam przywitana przez przesympatyczną obsługę wydarzenia i po dokonaniu formalności mogłam się rozejrzeć. To studio jest zdecydowanie jednym z najładniejszych w jakim byłam do tej
pory, bardzo funkcjonalnie urządzone i świetnie wyposażone.
Szybko zobaczyłam znajome twarze i takim sposobem trafiłam do stołu, gdzie jak się później okazało była przygotowywana perliczka!:) Gdy się rozejrzałam, szybko wyłowiłam w tłumie Grzegorza Łapanowskiego i Pascala Brodnickiego, który podszedł do mnie się przywitać bo stwierdził, że wcześniej mnie na jego warsztatach nie widział. Niesamowite, że pamięta wszystkich uczestników!
Po wstępnych uprzejmościach i przedstawieniu nam właściwości nowego produktu, przystąpiliśmy do dzieła.
I takim też sposobem powstały:
Cappuccino z
grzybów leśnych i dachówką z
parmezanuMakaron z sepią i
krewetkami pachnący ogrodem warzywnymPerliczka duszona w cydrze z zapiekanką z
kalafiorem i
cebuląWszystkie dania były przepyszne i postaram się je kiedyś odtworzyć w warunkach domowych. Chociaż może być to trudne, gdyż na warsztatach zawsze mogliśmy liczyć na cenną radę Pascala albo jego współpracowników, tak czy inaczej – zaryzykuję.Dziękuję za zaproszenie na te warsztaty, bardzo dużo się na nich nauczyłam, a poznanie Pascala było ogromną przyjemnością – niesamowicie sympatyczny facet! Mam nadzieję, że w przyszłości czas pozwoli mi na uczestnictwo w większej ilości takich wydarzeń:).Share the post "Warsztaty z
Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod
okiem Pascala Brodnickiego"