Prawda powszechnie znana jest taka, że kupne nie dorówna domowemu. tak jest i w tym przypadku. :-) Pyszny sos z grzybami w całości i wyczuwalnymi kawałkami ogórka idealnie współgra z jajkiem. W żadnym stopniu nie jest przereklamowany a próbowałam go po raz pierwszy. I nie ostatni. :-) Jaj ka w tej formie, zamiast tych z majonezem ucieszą naszyc h gości.4 jajka100g marynowanych kurek4 ogórki konserwowe1 cebula5 łyżek majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 łyżki posiekanego szczypiorkusól, pieprz1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół.2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników.3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.