Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Buraczki na zimę 2015Spaghetti z
wołowiny i warzyw »Kochani będą dzisiaj bułeczki
drożdżowe z
twarożkiem lub z
serem jak tam wolicie . Ważne , że smaczne i smakują .Składniki na rozczyn:125 ml
mleka25 g świeżych
drożdży3 łyżki
ksylitoluskładniki na ciasto:340 g
maki tortowej40 g
masła ( dałam
margarynę)2
żółtka1 łyżka
cukru waniliowegoszczypta
soliskładniki na nadzienie:500 g
twarogu ( kupiłam 2 kostki półtłustego
twarogu)1
jajko2 łyżki
ksylitoluod siebie dodałam 3 łyżki
śmietany 18% , masa była za gęsta wiec po prostu przekombinowałam .Wykonanie rozczynu:Do misy wsypałam
mąkę zrobiłam w niej dołek.Do szklanki wlałam
mleko ( podgrzałam je w mikrofali)Dodałam
drożdże do
mleka i
ksylitol , wymieszałam do rozpuszczenia.Rozpuszczone
drożdże wlałam do dołka w mace i delikatnie połączyłam, tak aby powstała zawiesina.Zostawiłam na 15 minut do wyrośnięcia.Wykonanie ciasta na bułeczki:Do misy z rozczynem dodałam resztę składników czyli rozpuszczoną i ostudzoną
margarynę ,
żółtka,
cukier waniliowy i szczyptę
soli.Włączyłam mikser i prze 5 minut walczyłam z
ciastem hi hi ( końcówka hak).Zostawiłam ciasto do wyrośnięcia na godzinę .Po godzinie rozwałkowałam ciasto na prostokąt .Wykonanie masy twarogowej:Do misy włożyłam dwie kostki
twarogu , dodałam
jajo,
ksylitol i 3 łyżki
śmietany.Zmiksowałam , i przełożyłam na rozwałkowany prostokąt ciasta.Rozprowadziłam nadzienie na całym cieście.Składałam ciasto jakby na zakładkę ( jedna strona do połowy i druga strona na zakładkę.Pokroiłam na 12 równych części .Skręciłam na raz każdą cześć i kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Zostawiłam do wyrośnięcia na 30 minut( włożyłam do pieca i nastawiłam go na 40 stopni , wyrosło znakomicie)Piekłam 25 minut w 170 stopniach.
poniedziałek, 24 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter