Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Miętowy przysmak polecamGryczane kotleciki »Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami z tej okazji postanowiłam zrobić domowym sposobemŻurek WielkanocnySkładniki60 dag
karkówki2 rosołki wołowe1 słoik
chrzanu OleOle ( 120 gram dałam )1 szklanka
żuru8
jajeksól morska odrobinkę
Royal Brandliść laurowy Kamis
pieprz biały szczypta Kamis
ziele angielskie Kamis2
chleby do barszczu
śmietana 12% 3 łyżki do rozjaśnienia zupyWykonie
Mięso Pokroiłam w plastry grubsze 3 sztuki , gotowałam na małym ogniu z dodatkiem
liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch rosołków wołowych przed 1 godzinę. Kiedy
mięsko się ugotowało wyjęłam je i pokroiłam w paseczki włożyłam z powrotem do garnka. Wlałam żur i gotowałam jakieś 5 minut. Włożyłam
chrzan i doprawiłam do smaku
solą i
pieprzem białym na koniec dodałam
śmietanę 12 % 3 łyżki do rozjaśnienia zupy
Jajka ugotowałam na twardo obrać i pokroiłam w plastryPokrojone
jajka włożyłam do
chleba wlałam żurek :) smacznego :)
środa, 13 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter