Wykonanie
Na zaprzyjaźnionym portalu Uroda i Zdrowie Uroda i Zdrowie prowadzony był nabór do testów
oleju lnianego Vis Natura
olej życia,. Zachęcm do odwiedzenia portalu Uroda i Zdrowie, można tam znaleść wiele ciekawostek, rad, konkursów dla każdej grupy społecznej.Od dłuższego czasu jestem coraz bardziej świadoma, co się znajduje na moim talerzu. Wybieram produkty znane, sprawdzone, zdrowe i wszelkiego rodzaju nowości. Do przygotowania grillowanej
piersi z kurczaka podanej na
kaszy gryczanej z
prawdziwkami wykorzystałam
olej lniany Vis Natura,zawiera ponad 52% Omega -3,naturalne aktywne biochemiczne antyutleniacze.
Olej lniany wspomaga leczenie wielu chorób.Przepis bierze udział w konkursie "Blogerzy w zbożu" w projekcie "Zboże smakuje i inspiruje"
Olej jest bardzo dobry w smaku, zbalansował fajnie smak całej potrawy.Składniki1
pierś z kurczakakilka
grzybów prawdziwkówmasło klarowne
olej lnianysólpieprz do smaku
warzywa marynowane na marynatę1/4 szkl
wina wytrawnego1/4 szkl
sosu sojowego2 łyżki
oleju lnianego1 łyżka
cukru brązowego1/4 łyżeczki
imbiru w proszku.
Kasza gryczana1/2 szkl
kaszy gryczanej1 szkl
wody1/4
kostki rosołowej drobiowej.
wykonanieDo miseczki wlewamy
olej,
wino ,
sos sojowy,
cukier brązowy,
imbir dokładnie wszystko mieszamy.
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy
pierś z kurczaka.Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki
masła, dodajemy krążki
jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki
miodu i
sok z limonki, doprawiamy świeżym
imbirem i szczyptą
kardamonu. Grillujemy kilka minut
kasza gryczanaDo garnka wlewamy
wodę, dodajemy
kaszę i rosołek,Gotujemy na wolnym ogniu aż
kasza wchłonie cala
wodę.Garnek z
kaszą owijamy w ściereczkę kuchenną i zawijamy w koc by
kasza doszła.smażone
grzyby prawdziwkiGrzyby dokładnie myjemy oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wkładamy
masło klarowne, na którym smażymy
prawdziwki.