Wykonanie
Cześć =) Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z
bagietki, z
salami i
pieczarkami, to idealna i szybka przekąska na kolację, obiad czy na party. Możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Dziś przedstawiam zapiekanki z
salami,
pieczarkami i
serem.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania takich zapiekanek, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:- 1 krótka
bagietka- 5 plastrów
salami- 4 średnie
pieczarki- 6 łyżek startego
żółtego sera- 1
cebula- pół pęczka posiekanego
szczypiorku-
sól i
pieprz do smakuSposób wykonania:1)
Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.2)
Cebulę siekamy w drobną kostkę,
salami kroimy w średnie kawałki, a
pieczarki ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.3)
Bagietki smarujemy bardzo cienką warstwą
masła, posypujemy połową
startego sera, układamy podsmażone
pieczarki,
salami i
cebulę, następnie wykładamy posiekany
szczypiorek i obsypujemy wierzch
bagietek resztą
żółtego sera.4) Tak przygotowane
bagietki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C. i pieczemy do momentu roztopienia się
sera.5) Zapiekanki podajemy gorące.Smacznego =)