Wykonanie
Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z
bagietki, z
salami i
pieczarkami.Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację.Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Składniki:1 krótka
bagietka5 plastrów
salami4 średnie
pieczarki6 łyżek
startego sera żółtego1
cebulapół pęczka posiekanego, świeżego
szczypiorkusól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.
Cebulę siekamy w drobną kosteczkę,
salami kroimy w plasterki, a
pieczarki ścieramy na drobnych oczkach.Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.
Bagietki smarujemy bardzo cienką warstwą
masła, posypujemy połową
sera żółtego, układamy podsmażone
salami,
pieczarki i
cebulę, następnie wykładamy posiekany
szczypior i obsypujemy wierzch
bagietek resztą
sera żółtego.Tak przygotowane
bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się
sera żółtego.Zapiekanki podajemy gorące.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom