Kolejna odsłona sałatki z pyszną kaszą bulgur jako głównym składnikiem.Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość przyrządzania i sytość. Za sprawą kaszy, która ma dużo błonnika po zjedzeniuniewielkiej porcji jesteśmy syci przez długie godziny :))Więcej o tej pysznej i zdrowej kaszy możecie przeczytać we wstępie do kaszotta z kaszy bulgur .Składniki:1 wor eczek (100g) ugotowanej kaszy bulgur3 ugotowane jajkamała puszka kukurydzy (200g)3 ogórki konserwowe200g szynki konserwowejbiała część 1 porasólpieprzmajonezszczypiorekWykonanie:Jajka, ogórki, szynkę i pora kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy posiekany szczypior. Ponownie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 1 h.