Wykonanie
Tortellini wyglądem przypominające nasze,polskie "uszka"są doskonałym dodatkiem do sałatki. Urozmaicają jej smak,ale mogą być również wykorzystywane jako zamiennik
makaronów,czy jako samodzielne danie serwowane z sosem.
1 opakowanie tortellini z dowolnym farszem - gotuję,ostudzę i przekładam do miski3-4
pory(jeśli są duże 3 szt.wystarczą)1 puszka
ananasa - odsączonego kroję w kawałki4 gotowane
jajka - kroję w dość grubą kostkękilka plastrów
konserwowej szynki - kroję w kostkę lub paski1 puszka
kukurydzymajonezsól,
pieprzPory oczyszczam,myję,kroję wzdłuż na 4 części,a następnie na ćwierćplasterki(można na półplasterki,ja wolę drobniej)i sparzam wrzątkiem(jeśli ktoś woli świeże,oczywiście można takie zostawić).Po ostudzeniu odciskam nadmiar
wody i przekładam do miski z tortellini. Dodaję resztę składników,mieszam z
majonezem,doprawiam
solą i
pieprzem.Schładzam w lodówce,żeby składniki się przegryzły. Smacznego!!!