Wykonanie
7 lipca 2014Składniki:1 mały plaster
piersi indyka4 łyżki ugotowanej
marchewki z
masłem ( pokrojonej w kostkę)kawałek
papryki pomarańczowej2 kawałeczki
pomidora3 gałązki
koperku1 gałązka
natki pietruszkiPrzygotowanie:
Mięso oraz warzywa umyć , osuszyć.Pierś ugotować w wodzie lub rosole.( Można także na parze)Na talerz wyłożyć
marchewkę a na nią pierś.Z kawałków
pomidora zrobić nóżki , z
papryki oko oraz dziób.Z
koperku pióropusz a z
natki pietruszki okonek.SmacznegoPost navigation←
Bób pamiętam za dzieciństwa jako małe nie dobre „coś” , postanowiłam sobie przypomnieć ich smak i te „coś” okazało się już teraz pyszne. Dziś proponuję oryginalne pierogi. Ciasto jest delikatne , miękkie , świetnie się nim pracuje a farsz po prostu jest znakomity , smaki idealnie się dopełniają.Lekki , puszysty i delikatny. Słodka
truskawka i kwaśna
cytryna których smak dopełnia kawałek
czereśni podany w porcji
tortu. Połączenie orzeźwiające , idealne na lato :) →