ßßß Cookit - przepis na Czosnkowa sałatka ziemniaczana z pieczarkami

Czosnkowa sałatka ziemniaczana z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 większe ziemniaki ( 615g po obraniu),
250g pieczarek,
5 jajek,
1 czerwona cebula,
200g sera feta,
puszka groszku (185g po odsączeniu),
puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu),
4 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
majonez.
Przygotowanie:
1. Obrane ziemniaki umyć, pokroić na mniejsze części, zalać wodą, osolić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić w kostkę.
2. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie. Obgotowywać 20minut od zagotowania się wody. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
3. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gotować 7-8minut od zagotowania się wody. Przelać zimną wodą. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
4. Ser feta pokroić w kostkę.
5. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę.
6. Groszek i kukurydzę odsączyć.
7. Czosnek przecisnąć przez praskę.
8. Wszystkie składniki włożyć do jednej miski.
9. Dodać majonez, posolić, popieprzyć i wymieszać.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/11/czosnkowa-saatka-ziemniaczana-z.html