Wykonanie


Składniki:4 większe
ziemniaki ( 615g po obraniu),250g
pieczarek,5
jajek,1
czerwona cebula,200g
sera feta,puszka
groszku (185g po odsączeniu),puszka
kukurydzy ( 285g po odsączeniu),4 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz,
majonez.Przygotowanie:1. Obrane
ziemniaki umyć, pokroić na mniejsze części, zalać
wodą, osolić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić w kostkę.2.
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie. Obgotowywać 20minut od zagotowania się
wody. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.3.
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gotować 7-8minut od zagotowania się
wody. Przelać zimną
wodą. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.4.
Ser feta pokroić w kostkę.5.
Czerwoną cebulę pokroić w kostkę.6.
Groszek i
kukurydzę odsączyć.7.
Czosnek przecisnąć przez praskę.8. Wszystkie składniki włożyć do jednej miski.9. Dodać
majonez, posolić, popieprzyć i wymieszać.



Smacznego!!!