ßßß
Składniki:1 duży słoik pieczarek marynowanych w całości1 puszka groszku1 puszka kukurydzy2 duże marchwie3 średniej wielkości ziemniaki3 duże jajka2 cebule (u mnie jedna biała, jedna czerwona)2 ogórki kiszonesól, pieprzmajonez
Wykonanie:W pierwszej kolejności musimy ugotować ziemniaki, marchew oraz jajka. Studzimy po czym wszystkie składniki kroimy oddzielnie w kostkę, to samo robimy z ogórkiem kiszonym. Dno oraz boki tortownicy musimy wyłożyć folią spożywczą, aby sałatka ładnie odeszła.
Układamy kolejno:- pieczarki główkami do dołu- groszek konserwowy- marchewkę, posypujemy ją delikatnie solą i pieprzem, smarujemy cienko majonezem- ziemniaki, sól, pieprz, majonez-kukurydza, majonez-ogórki kiszone, cebula, majonez-jajka, sól, pieprz, majonezTak przygotowaną tortownicę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień sałatkę wykładamy na talerz, odwracając tortownicy do góry dnem, zdejmujemy obręcz i dekorujemy boki majonezem.
InspiracjaBrak powiązanych wpisów.