Wykonanie
Na święta zrobiłam
sałatkę, która niespodziewanie dobrze smakowała, a jest taka prosta. Podsmażone na
maśle pieczarki, wcześniej obgotowane, w zestawie z
jajkami i
kukurydzą. Do tego
sos czosnkowy. Całość naprawdę smaczna, bardzo polecam.
Składniki:30 dag
pieczarekpuszka
kukurydzy4
jajka3 łyżki
majonezu3 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprz2 ząbki
czosnkuzielona
pietruszkaPieczarki pokroić w słupki, obgotować a
potem osączone podsmażyć na
maśle. Na talerzu ułożyć
pieczarki, dodać ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki
jajka, dodać
kukurydzę. Zmiażdżony
czosnek wymieszać z
jogurtem i
majonezem. Polać
sałatkę sosem, posypać posiekana
natką pietruszki.Smacznego:)