Wykonanie
Ta
sałatka powstała, żeby pewne produkty się nie popsuły. Ostatnio często mi się to zdarza. Kupuję coś, nie mam czasu ugotować według pierwotnego zamiaru a
potem, zmotywowana wizją zepsucia i wyrzucenia produktów, po prostu muszę. Pierwszy raz chyba łączyłam
brokuły z
pieczarkami, w ogóle rzadko używam podsmażonych lub ugotowanych
pieczarek do sałatki i to jest błąd bo podane w tej postaci są naprawdę smaczne. Tutaj, z
brokułem połączyły się doskonale i odmieniły powszechnie znaną
sałatkę.
Składniki:1
brokuł10 średnich
pieczarek2
jajka4 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżka
majonezu1 ząbek
czosnkusól,
pieprzBrokuła podzielić na różyczki i ugotować.
Pieczarki pokroić na 4 części i obgotować w osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo. Na półmisku układać różyczki
brokuła,
pieczarki oraz
jajka na twardo. Składniki sosu zmieszać i polać
sałatkę. Odstawić na godzinę do lodówki.Smacznego:)