ßßß
Cookit - przepis na Sajgonki z tofu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sajgonki z tofu
Składniki
Papier ryżowy
Marchew
Kapusta pekińska
Papryka czerwona
Papryka żółta
Ser
Tofu
Cebula
Dymka
Olej sezamowy
Sól
Chili
Ananas
Szpinak
Suszone pomidory
Olej
Soda oczyszczona
Słonecznik nasiona
Wykonanie
Pyszne danie z kuchni azjatyckiej z dodatkiem
tofu
idealnie może wkomponować się na stałe do wegańskiego menu. Sajgonki można smażyć na głębokim
oleju
, ale ja chcąc odchudzić mój dzisiejszy obiad pominęłam ten etap. Cienki naleśniczek z warzywnym farszem nasiąknięty tłuszczem? To nie dla mnie :-)Składniki:8 płatów
papieru ryżowego
1
marchew
1/2 dużej
kapusty pekińskiej
1
papryka czerwona
1
papryka żółta
ser
tofu
- 2 opakowania1
cebula
cebula
dymka
olej sezamowy
sól
sos Tao Tao
chili
z
ananasem
sałatka
:liście
szpinaku
babykilka
suszonych pomidorów
olej
spod
suszonych pomidorów
prażone
ziarna słonecznika
1.
Kapustę pekińską
siekamy na drobne kawałki.
Cebulę
i
marchew
obieramy.
Cebulę
kroimy w piórka, a
marchew
ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z
papryki
wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w zgrabne słupki.2. W woku rozgrzewamy odrobinę
oleju sezamowego
i podsmażamy na nim warzywa. Przyprawiamy do smaku
solą
i sosem
chili
z
ananasem
. Farsz studzimy.3.
Tofu
kroimy w słupki. Każdy płatek
papieru ryżowego
smarujemy
wodą
. Na środek układamy 1 łyżkę farszu warzywnego,
tofu
i
cebulę
dymkę
. Sajgonkę zwijamy podobnie do gołąbka.4. Składniki na
sałatkę
mieszamy ze sobą. Sajgonki są idealne zaraz po przyrządzeniu, ale równie dobrze można je odgrzać w mikrofali lub na parze.SMACZNEGO :-)
Źródło:
http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/10/sajgonki-z-tofu.html
Przepisy powiązane
Ryż smażony z warzywami
Ryż smażony z warzywami
Ryż smażony z warzywami
Ryż smażony z warzywami
Burrito z fasoli adzuki
Składniki powiązane (0)