Wykonanie
Wersja dość szybkiej sałatki z
awokado na bazie rożnych
sałat. Polecam.
SKŁADNIKI1 długi zielony
ogórek1 miękkie
awokado1 cm kawałek świeżego
imbir2
jajkamix
sałat ( połowa opakowania)pęczek
szczypiorkusok z cytrynysól ,
pieprzświeża
bazyliaSos:2 łyżki
jogurtu naturalnego2 łyżeczki
oliwy1 łyżeczka
musztardy1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
syropu klonowego lub
mioduWYKONANIEDo miski wsypujemy
sałaty mieszamy z pokrojoną
bazylią, kilka listków.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w niezbyt duże kawałki, przyprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy do
sałty.
Awokado obierać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, skropić łyżeczką
soku z cytryny, doprawić
solą i
pieprzem.
Ogórki umyć, obrać. Pokroić na małe kwadraty.
Awokado i
ogórki dodać do
sałaty.
Imbir pokroić w małe paski dodać do
sałaty. Posypać na wierzchu
szczypiorkiem.
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w miseczce. Polać po wierzchu. wymieszać.
Ozdobić podawać jako przystawkę.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.