ßßß
Kolejna propozycja zdrowej zupy-krem. Jest bardzo delikatna i interesująca w smaku.Składniki5 średnich cebuli cukrowych2 duże ziemniaki1 pęczek pietruszki zielonej z korzeniem2 łyżki śmietany 18%2 łyżki masłasól, pieprz, oregano2 litry bulionu mięsnego wg własnego przepisuSposób przygotowaniaKrok 1Cebulę i ziemniaki kroimy w talarki. Smażymy na maśle do miękkości. Dodajemy podsmażone warzywa wraz z pietruszką do bulionu mięsnego (ok 2 litry) i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 minut. Następnie miksujemy blenderem na gładką masę. Przyprawiamy śmietaną, solą, pieprzem i oregano.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyKrem z zielonych warzywBób z masłem, cebulką i czosnkiemKrokiety z pieczonym kurczakiemKrem z cukiniiZielony koktajl