ßßß Cookit - przepis na Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

nazwa

Wykonanie

Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!
Składniki:
Dla dwóch osób:
4 jajka
1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
150 ml śmietany 18%
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól morska do smaku
pieprz czarny grubo mielony do smaku
rzeżucha do posypania
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą.
Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.
Życzę smacznego :-)
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2015/03/jajeczka-w-rzodkiewkowym-sosie.html