Wykonanie
Świetny dodatek do
mięs, szczególnie do kotletów
schabowych :) Taka
kapustka super smakuje też z
jajkiem sadzonym.
Składniki:1 mała główka
kapusty1 duża
cebulawodasól,
pieprzodrobina
cukrukmineksiekany zielony
koperek2 łyżki
mąkiolejSposób wykonania:1.
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać niecałą szklanką
wody. Dusić ok 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić
wodę.2. W międzyczasie
cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na
oleju.3. Do
kapusty dodać zrumienioną
cebulę,
kminek,
sól,
pieprz i odrobinkę
cukru.4. Na patelni zrobić zasmażkę: rozgrzać
olej, dodać 2 łyżki
mąki i zrobić jasną zasmażkę. Zasmażkę dodać do
kapusty, zamieszać, dusić jeszcze chwilę. Na koniec dodać siekany
koperek i ewentualnie doprawić do smaku.5.
Kapusta najlepiej smakuje na ciepło.Smacznego!!!