ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z nadzieniem kapuściano- paprykowym

Naleśniki z nadzieniem kapuściano- paprykowym

nazwa

Wykonanie

Naleśniki w wersji wytrawnej- z farszem kapuścianym. Pycha!
Składniki na naleśniki:
3 jajka
12 łyżek mąki
1 szklanka mleka
¾ szklanki wody
6 łyżek oleju
sól do smaku
cukier do smaku
Składniki na nadzienie:
½ kg kapusty
1 szklanka mleka
2 cebule
4 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
2 czerwone papryki
tłuszcz do smażenia
Wykonanie naleśników:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni i układać jeden na drugim.
Wykonanie nadzienia:
Kapustę pokroić w ćwiartki włożyć do garnka z wrzącym mlekiem. Dodać umyte i wyczyszczone z nasion papryki, również grubo pokrojone. Posolić, ugotować do miękkości aż do odparowania mleka. Następnie warzywa ostudzić na sicie i rozdrobnić blenderem. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu złociście, po czym wymieszać z rozdrobnionymi warzywami. Doprawić do smaku, nadziewać naleśniki, składać na pół i obrumienić lekko na patelni. Podawać do czerwonego barszczu, lub jako drugie danie.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/08/nalesniki-z-nadzieniem-kapusciano.html