Wykonanie
Pomysł na naleśniki zgarnęłam od mojej siostry, która sama sobie go wymyśliła. Naleśniki pierwsza klasa :) Polecam!
Składniki:Naleśniki: ( w razie potrzeby zwiększamy ilość
mleka lub
mąki)1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1 szklanka
wody2
jajkasól do smaku2-3 łyżki
oleju1 łyżeczka
cukruNadzienie:20 dag
pieczarek1
czerwona papryka1
cebulasól,
pieprz2 łyżki
śmietanygarść tartego
żółtego seraDodatek:
sos czosnkowy - najlepszy domowySposób przygotowania:1. Robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na 15 minut,
potem smażymy cienkie naleśniki.2.
Pieczarki oczyszczamy, obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej.3.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, rumienimy na patelni na
oleju. Dorzucamy starte
pieczarki i dusimy, aż
woda wyparuje z
pieczarek.4. W międzyczasie
paprykę myjemy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do
pieczarek. Chwilę dusimy. Dodajemy
śmietanę,
przyprawy, a na koniec tarty
żółty ser. Dusimy, aż
ser częściowo roztopi się.5. Na naleśniki nakładamy ciepły farsz, dowolnie zwijamy ( u mnie w ruloniki).Smacznego!!!