Wykonanie
Składniki:3 skrzydełka1 główka
młodej kapusty1
marchewka1
pietruszka3
ziemniaki1 puszka
pomidorów1
cebula20 dag
wędzonego boczkuziele angielskieliść laurowysól,
pieprzprzyprawa do dań z
kapustysiekany
koperekSposób wykonania:1. Skrzydełka wypłukać, zalać
wodę, zagotować, odszumować. Dodać pokrojone warzywa:
ziemniaki,
marchew,
cebulę,
pietruszkę. Dodać
ziele angielskie i
liść laurowy. Gotować, aż warzywa zmiękną.2.
Boczek pokroi w kosteczkę, lekko go przyrumienić na patelni.3.
Kapustę poszatkować.4. Do gotującego się
wywaru z warzywami dodać
kapustę i
pomidory z puszki, a na kocu
boczek i siekany
koperek. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
przyprawą do dań z
kapusty.Smacznego!!!