ßßß
Składniki:1 główka młodej kapusty1 marchewka1 pietruszka3-4 ziemniaki3 pomidory (można zastąpić koncentratem pomidorowym)1 cebula1 ząbek czosnkuziele angielskieliść laurowypieprz, sóldowolny wywar (u mnie ze skrzydełek)siekany koperekSposób przygotowania:1. Warzywa obieramy i myjemy.2. Pokrojone dowolnie ziemniaki, marchewkę, cebulę i pietruszkę wrzucamy do gotującego się wywaru. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku. Gotujemy, aż warzywa będą półmiękkie.3. W międzyczasie szatkujemy kapustę. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i dowolnie kroimy.4. Kapustę dodajemy do zupy. Potem dodajemy pomidory, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.5. Podajemy zupę posypaną siekanym koperkiem.Smacznego :)