Wykonanie
Zapraszam Was dziś na zupełnie nie-halloweenowe, za to pyszne naleśniki.
Składniki:Naleśniki:2 szklanki
mleka1 szklanka
wody gazowanej2 czubate szklanki
mąki pszennej2
jajka1/2 łyżeczki
solikilka łyżek
olejuFarsz:100-150 g
sera typu
feta500 g
świeżego szpinaku typu baby2 ząbki
czosnku1 łyżka
masła klarowanegoświeżo mielony
pieprzSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.2.
Szpinak myjemy, drobniej kroimy. Na patelni rozgrzewamy
masło, dodajemy
szpinak, dusimy. Po 5 minutach dodajemy zmiażdżone ząbki
czosnku i pokruszoną
fetę. Dusimy kolejne 5 minut. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym
pieprzem.3. Naleśniki smarujemy ciepłym farszem.Smacznego!!!Źródło: Agata gotuje