Wykonanie
Składniki:3 skrzydełka drobiowe200 g
pieczarek3-4
ziemniaki2-3
marchewki1
pietruszka lub
selersiekana
pietruszka i
koperek1
cebulasól,
pieprzziele angielskie,
liść laurowyolej do podsmażenia
pieczarekSposób przygotowania:1. Umyte skrzydełka zalewamy 3 litrami
wody, zagotowujemy, odszumowujemy, dodajemy
ziele angielskie i
liść laurowy, gotujemy.2. Obrane warzywa kroimy wedle uznania (np.
ziemniaki i
cebulę w kostkę, a
marchewkę i
pietruszkę lub
selera w słupki). Warzywa wrzucamy do gotującego się
wywaru.3.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, obsmażamy na patelni aż puszczą sok i dusimy bez przykrycia aż sok wyparuje.
Pieczarki dorzucamy do zupy, gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.4. Na koniec doprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy posiekaną
zieleninkę.Smacznego!!!