Kilka miesięcy temu wypatrzyłam taką oto rybkę w cieście u pewnym na blogu. Bardzo mi się spodobała, od tamtej pory często pojawia się taka rybka na naszym stole. Wszystkim niezdecydowanym gorąco polecam!Składniki:4 filety z dowolnej ryby (miałam akurat morszczuka)sól, pieprzsok z cytrynyNa ciasto:1 jajko6 czubatych łyżek mąki10 łyżek mlekaszczypta soliSposób przygotowania:1. Rybę doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.2. Robimy ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.3. Rybę zanurzyć w cieście, dobrze obtoczyć i smażyć na oleju z obu stron.4. Rybę podałam z ziemniakami i przegotowaną zimową mizerią .Smacznego!Źródło: Agatka gotuje i smakuje