ßßß Cookit - przepis na Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Kilka miesięcy temu wypatrzyłam taką oto rybkę w cieście u pewnym na blogu. Bardzo mi się spodobała, od tamtej pory często pojawia się taka rybka na naszym stole. Wszystkim niezdecydowanym gorąco polecam!
Składniki:
4 filety z dowolnej ryby (miałam akurat morszczuka)
sól, pieprz
sok z cytryny
Na ciasto:
1 jajko
6 czubatych łyżek mąki
10 łyżek mleka
szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Rybę doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Robimy ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
3. Rybę zanurzyć w cieście, dobrze obtoczyć i smażyć na oleju z obu stron.
4. Rybę podałam z ziemniakami i przegotowaną zimową mizerią .
Smacznego!
Źródło: Agatka gotuje i smakuje
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/09/ryba-w-ciescie-nalesnikowym.html