ßßß Cookit - przepis na Podudzie z indyka w cieście

Podudzie z indyka w cieście

nazwa

Wykonanie

(na 3 porcje)
1 duże podudzie
1 jajko
0,5 szkl mleka
mąka
majeranek
sól
pieprz
Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 5 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić. Podawać z ziemniakami i surówką.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/podudzie-z-indyka-w-ciescie.html