ßßß
 
            
         Składniki:3 szklanki mąki1 szklanka ciepłej przegotowanej wody1 jajko2-3 łyżki olejusól50 dag wydrylowanych śliwek węgierekSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wykrawamy krążki. Na każdy krążek układamy po połówce śliwki, zlepiamy.2. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy polane roztopionym masłem i posypane odrobiną cukru.
Składniki:3 szklanki mąki1 szklanka ciepłej przegotowanej wody1 jajko2-3 łyżki olejusól50 dag wydrylowanych śliwek węgierekSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wykrawamy krążki. Na każdy krążek układamy po połówce śliwki, zlepiamy.2. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy polane roztopionym masłem i posypane odrobiną cukru. SMACZNEGO :)
SMACZNEGO :)