ßßß Cookit - przepis na Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

nazwa

Składniki

Wykonanie

Pierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha..
350 g mąki luksusowej Młynomag
125 ml gorącej wody
1 całe jajko
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
dowolne nadzienie
Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego ułożyć po sporej łyżeczce farszu i zalepić. Gotować w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Podawać polane zeszkolną cebulką.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2016/04/pierogi-z-grzybami.html