Wykonanie
Dania Główne,
Makarony, Przepisy,
Ryby i owoce morza Październik 16, 2015 Październik 16, 2015 Październik 16, 2015 10:57 napisane przez
Miss BerryPrzepis na
makaron penne z
łososiem,
szpinakiem i
szparagami. Bardzo smaczne danie idealne na obiad lub kolację. Rozpływający się w ustach
łosoś z odrobiną
czosnku i
masła w połączeniu z
makaronem penne w sosie
śmietanowym ze
szpinakiem i
zielonymi szparagi to strzał w dziesiątkę. Spróbujcie sami!
Penne z
łososiem,
szpinakiem i
szparagamiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 25 minutW
sumie: 35 minutPorcje: 4Składniki250 g
makaronu penne300 g filetu z
łososia2 łyżki
masła1 łyżka
oliwy z oliwek2 ząbki
czosnku2
liście laurowe2 kulki
ziela angielskiego150 ml
śmietanki kremówki100 g
świeżego szpinaku1 pęk
zielonych szparagów30 g
sera grana padano lub
parmezanuświeża
bazyliasól,
pieprzPrzygotowanie
Makaron penne ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Filet z
łososia umyć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać
solą,
pieprzem, wycisnąć jeden ząbek
czosnku i obłożyć 2 łyżkami
masła.Piec w 180 C przez 20-25 minut.
Szparagi pokroić na kawałki odłamując wcześniej zdrewniałe końce.Na patelni rozgrzać
oliwę z oliwek i podsmażyć posiekany ząbek
czosnku wraz z
liściem laurowym i
zielem angielskim.Dodać 2 garści
świeżego szpinaku,
zielone szparagi,
śmietankę i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut.Dodać
starty ser grana padano lub
parmezan i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron penne polać sosem
szpinakowym ze
szparagami, dodać upieczonego
łososia i posypać posiekaną
bazylią. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 300 g Kalorie: 448 kcal Tłuszcze: 28,3 g Węglowodany: 25,7 g Błonnik: 3,68 g
Białko: 24,8 g3 . 4.3177Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania