ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Nie jestem fanką ryb, nie będę Was tutaj oszukiwała:) Ostatnio byłam w sklepie i zobaczyłam te dwa pstrągi...pomyślałam, że chyba nigdy pstrąga nie jadłam i czas wreszcie go spróbować. Poza tym mój M. jest wielkim fanem tego co pływa w wodzie i nadaje się do zjedzenia, więc myśląc trochę o nim, trochę o sobie postanowiłam te oto ryby kupić, upiec i do tego nawet zjeść:D
I teraz, nadal nie chcąc Was oszukiwać, muszę powiedzieć, że ryby były:
moim zdaniem dobre, jak to ryby, chętnie zamieniłabym na schabowego z frytkami;)
zdaniem M. pyszne i chętnie zjadłby jeszcze:)
Moim zdaniem się nie sugerujcie, stwierdzenie, że ryba była dobra, to największy komplement jaki wypłynął z moich ust odnośnie ryby;)
Przepis znaleziony TUTAJ
Potrzebujemy:
2 sprawione pstrągi
1 cytrynę
koperek
2 łyżki masła
sól, pieprz
folia aluminiowa spożywcza
Pstrągi myjemy, oczyszczamy i przyprawiamy solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Odstawiamy do lodówki na 20 minut. Cytrynę kroimy w plastry. Koperek drobno siekamy i mieszamy dokładnie z masłem - do połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, szykujemy dwa kawałki folii spożywczej w które zawiniemy ryby.
Do środka ryby nakładamy masło koperkowe i układamy plastry cytryny. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię spożywczą i pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Podajemy najlepiej od razu po upieczeniu:)
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2014/02/pstrag-pieczony-w-folii-z-masem.html