ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Czasem mam ochotę na jakiegoś niezwykłego kotleta. Te w panierce z bułki już mi się trochę przejadły, nawet nie tyle jeśli chodzi o smak, ale o przygotowanie. Lubię poszaleć w kuchni. Na wielu blogach są teraz przepisy Pascala Brodnickiego więc i ja nie będę gorsza;) Znalezione na blogu obados na obiados, u nas bardzo się sprawdziły. Na pewno będą gościć równie często, co te tradycyjne:) Polecam!
Potrzebujemy:
0,5 kg schabu bez kości
1 kalafiora
2 jajka
tłuszcz do smażenia
marynata do kotletów: rozmaryn, sól, pieprz, dwie łyżki oliwy z oliwek, pieprz ziołowy, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku
Schab myjemy, kroimy w plastry i układamy w marynacie. Moje stały tak cały dzień i były super soczyste i ziołowe.
Surowe różyczki kalafiora ścieramy na tarce o małych oczkach.
Kotlety wyjmujemy z marynaty, rozbijamy i maczamy w roztrzepanym jajku oraz w startym kalafiorze.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gotowe!
(Moje kotlety nie były rozbite ponieważ synuś spał..ale nawet miało to swój urok, wyszły pyszne).
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/08/schabowy-w-panierce-z-kalafiora-inny.html